Pierwszą restaurację w Rudzie Śląskiej wziął pod swoje skrzydła w grudniu 2012 r. Już 13 miesięcy później przyszedł czas na kolejną, tym razem w Bytomiu. Trzecią restaurację uruchamiał od podstaw – w sierpniu 2016 roku otworzył pierwszą restaurację McDonald’s w Chrzanowie.
Franczyzobiorcą stał się dokładnie 13 lat temu, dokładnie 1 maja 2000 r. Wtedy po kilkumiesięcznych szkoleniach dostał pod swoje skrzydła pierwszą restaurację McDonald’s w prawobrzeżnej części stolicy. Dziś zarządza już czterema restauracjami, a ostatnie dwie to świeży nabytek. Jak twierdzi, zawsze czuł się przedsiębiorcą. Z wykształcenia ekonomista, od początku wiedział, że chce pracować „na swoim”. Po krótkim zawodowym stażu w bankowości postanowił otworzyć swój pierwszy sklep. Zaraz potem było kolejny. Do McDonald’s zgłosił się już jako samodzielny i doświadczony przedsiębiorca. Postanowił związać się firmą, której renoma i wieloletnia obecność na rynku gwarantowały rozwój i wciąż nowe doświadczenia.
Zanim został licencjobiorcą, długo miał okazję podpatrywać, jak funkcjonuje sieć restauracji McDonald's w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, gdzie bywał. - Zafascynowała mnie estetyka wnętrz, szybkość oraz jakość obsługi - wspomina.